Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Συμπόσιο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας: Εκεί που η κηπουρική συνάντησε την μαγειρική



Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας-ΙΕΚ Αιγάλεω-Συμπόσιο 2015-2016



Το διήμερο Συμπόσιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση  διοργανώθηκε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας . 
Υπήρξε μια ευκαιρία για να συζητηθούν τόσο θέματα που απασχολούν την τεχνική εκπαίδευση όσο και την ειδική αγωγή με διάφορους ομιλητές που κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν οι δυο υπεύθυνοι του εργαστηρίου μαγειρικής και φυτικής. Ο πρώτος μίλησε για την σύσταση και το ρόλο των σχολικών συνεταιρισμών καθώς και για τα προϊόντα που παράγονται στο εργαστήριο μαγειρικής και ο δεύτερος για το σύστημα μαθητείας και  πρακτικής άσκησης μέσα από το εργαστήριο της φυτικής.

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας-ΙΕΚ Αιγάλεω




Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας-ΙΕΚ Αιγάλεω-Συμπόσιο 2015-2016






Η διοργάνωση, ανοιχτή στο κοινό, ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα και αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να ανταλλάξουμε απόψεις για καίρια ζητήματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής, με αφορμή τις ενδιαφέρουσες ομιλίες. 


Παράλληλα, οι σπουδαστές  του ΙΕΚ Αιγάλεω σε συνεργασία με το εργαστήριο μαγειρικής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας μαγείρεψαν για τους παρευρισκόμενους της διοργάνωσης. Κάποια από τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι σπουδαστές για τις δημιουργίες τους είχαν παραχθεί στον κήπο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Οι σπουδαστές άφησαν ελεύθερη την φαντασία τους και δημιούργησαν σουβλάκια με βάση οπωροκηπευτικά προϊόντα ανάμεσα σε άλλα. Ήταν  άλλη μια επιτυχημένη συνεργασία των τμημάτων μαγειρικής των  δυο σχολείων μετά την πρώτη γιορτή μαγειρικής που είχε προηγηθεί με παρόμοιες δράσεις. 

 
Διαφάνεια απο την παρουσίαση του Βαγγέλη Μακρή στο Συμπόσιο


Σχολικός συνεταιρισμός στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας



Διαφάνεια απο την παρουσίαση του Βαγγέλη Μακρή στο Συμπόσιο


 
Μαρμελάδες που διατίθενται μέσω του σχολικού συνεταιρισμού


Διαφάνεια απο την παρουσίαση του Βαγγέλη Μακρή στο Συμπόσιο

 
Προιόντα στο σχολικό συνεταιρισμό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας


Εκτός όμως από αυτό αναδείχθηκε και η απαραίτητη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα εργαστήρια μαγειρικής και φυτικής σε ένα σχολείο, ώστε να αξιοποιούνται οι δεξιότητες των μαθητών. Ένα παράδειγμα αυτής της συνεργασίας ακολουθεί στο βίντεο μέσα από το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πως καλλιεργήσαμε και μαγειρέψαμε μανιτάρια:



Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας με το συμπόσιο το οποίο διοργάνωσε έκανε φανερή την πρόθεση του να παραμείνει ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, δίνοντας αφορμές για προβληματισμό πάνω στα θέματα της εκπαίδευσης. Στο μέλλον θέλουμε να δουλέψουμε με καινούριες ιδέες πάνω σε αυτό τον στόχο δίνοντας έμφαση στην σημασία της συνεργασίας με άλλα σχολεία, όπως έγινε με το ΙΕΚ Αιγάλεω. 



 Οι στόχοι που έθεσε το συμπόσιο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας με μια ματιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου